Nieuwe voorzitter en bestuursleden voor onze vereniging

Tijdens de algemene ledenvergadering van Amuzant werd Rob Kuipers voorgedragen als nieuwe voorzitter van de muziekvereniging. De leden stemde hier unaniem mee in. ‘Sinds het aftreden van Annemiek Luttikhold afgelopen jaar zaten we zonder voorzitter. We zijn dan ook erg blij dat we in Rob de juiste persoon hebben gevonden om de vereniging te leiden’, aldus Amuzant.

Naast Rob zijn ook Thijs Rupert, Ellis Wolbers en Thera Pigge nieuwe aanwinsten voor het bestuur. Samen met Erna Rupert, vormen ze de nieuwe leiding van de muziekvereniging. Moniek Mentink en Patricia Groothuis leggen aan het einde van het seizoen hun bestuurstaken neer en zullen de komende tijd hun taken overdragen aan de nieuwe bestuursleden.

Amuzant kijkt positief naar de toekomst en is druk bezig met plannen daarvoor. De gratis muzieklessen op de basisschool die sinds oktober gegeven worden zijn daarin een eerste belangrijke stap. Muziek brengt plezier, spreekt je creativiteit aan, helpt je luistervaardigheid te ontwikkelen en je fantasie en verbeelding te gebruiken. Hoe mooi is het dat Amuzant in Hengevelde die kans kan bieden. Rob kan hier zelf over meepraten. ‘Mijn kinderen hebben alle vier bij Amuzant gespeeld en ik heb gezien hoeveel plezier zij daarin hadden. Dit moet iedere kind kunnen doen en ik vind het dan ook belangrijk dat we muziekonderwijs in Hengevelde laagdrempelig kunnen houden en dat iedereen op zijn of haar manier muziek kan maken. Kijk maar eens naar de bandjes die we in Hengevelde hebben en anderen die van muziek maken hun beroep hebben gemaakt. Stuk voor stuk muzikanten die via Amuzant met muziek in aanraking zijn gekomen.’ De komende tijd worden er meer nieuwe plannen uitgewerkt.

Benieuwd naar het resultaat van de muzieklessen op de basisschool? Kom dan zondag 2 april om 11.00 uur luisteren tijdens het Muzikaal ontbijt bij Varenbrink. Het orkest ‘Kunst(s)tof’, met vele kleurrijke instrumenten zal deze ochtend optreden. Net als verschillende solisten en dansgroepjes.

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.