Muzieklessen basisschool zijn een schot in de roos

Sinds een paar maanden zijn de gratis muzieklessen op de basisschool in volle gang. Lerares Ria Degenkamp vindt het super dat Amuzant de mogelijkheid heeft om de kinderen kennis te laten maken met muziek op een zo laagdrempelige manier. De lessen worden mede door sponsoring van de VVA en de Zomerfeesten helemaal gratis gegeven. Zelf is ze razend enthousiast over de gelegenheid die zij krijgt geboden om straks met het “plastic orkest” te gaan werken.

Vandaag was de zevende of achtste les volgens leerlinge Caresse Stam. Zij is de lessen gaan volgen omdat ze van muziek houdt . Juffrouw Ria (Degenkamp) is niet streng, maar heel aardig en lief. Vandaag hebben de 17 aanwezige kinderen de Sinterklaasles. Juffrouw Ria laat de kinderen ritmes fluiten op klemtonen van sinterklaaswoorden zoals: zwarte piet, pepernoten, sint! (bedenkt u zelf het ritme er maar bij!). Daarna belooft ze pepernoten als de kinderen bij de theorieopdracht goed hun best doen. Nooit wordt ze boos, altijd ziet ze de positieve kant van de zaak. Als je het niet af hebt, heb je in ieder geval toch je best gedaan! Ria blijft positief!

Het is muisstil tijdens de theorieopdracht waarbij de kinderen een ritme mogen schrijven. Daarna krijgen de kinderen een vel met een hele grote notenbalk, en echte noten: pepernoten. Die doen eerst dienst als muzieknoten, daarna mogen de kinderen na elke opdracht een paar pepernoten opeten. Hoe gaaf is dat!

Marit Meijer zit al voor de tweede keer op muziekles, maar vindt het nog steeds erg leuk. En juf Ria is lief. Soms tetteren kinderen er doorheen en dat vindt ze stom. Robbe van 10 uit groep 6 vindt de muziekles ook leuk. Zijn opa is bij Amuzant en oma is bij MiXX en wil daarom meer van muziek weten en leren. In de volgende lessen zullen de kinderen de plastic “koperinstrumenten” mogen proberen en bespelen zoals de trompet en de trombone. Het worden nog spannende lessen!

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.