Muzieklessen basisschool levert veel nieuwe leden op!

Met de klanken van ons zomerconcert nog in de oren, is het muziekseizoen 2017 alweer bijna ten einde. We kijken terug op een seizoen waarin veel nieuwe dingen op touw zijn gezet en we met Amuzant 4.0 het vizier gericht hebben op de toekomst.

Het meest succesvolle van dit seizoen is toch wel het orkest Kunst(s)Tof, dat is ontstaan uit de muzieklessen die dit schooljaar op de basisschool gegeven zijn. Maar liefst 17 kinderen uit groep 5 en 6 hebben deze lessen met veel plezier gevolgd. Juffrouw Ria heeft met haar onvoorwaardelijke enthousiasme de kinderen meegenomen in de wonderlijke wereld die muziek heet. Naast algemene muzikale vorming zoals noten en ritmes leren lezen, zelf muziek schrijven en samenspel, hebben ze op maar liefst vijf instrumenten gespeeld. Er werd begonnen op blokfluit en daarna verder op trombone, trompet, klarinet en dwarsfluit. Ook het slagwerk is ruimschoots aan de orde gekomen. Eind juni heeft er een evaluatie plaatsgevonden met de ouders van de kinderen. Het is goed te horen dat de reacties erg positief zijn en 10 kinderen hebben zich zelfs al opgegeven voor muzieklessen in het nieuwe schooljaar! Hier zijn we natuurlijk erg blij mee.

De muzieklessen en het orkest Kunst(s)Tof zullen volgend jaar zeker een vervolg krijgen.

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.