Groene en gele koperinstrumenten op de basisschool

Euhm…………. groene en gele wat? Ja je leest het goed, groene en gele trompetten en trombones. En rode en blauwe ook trouwens.

Gistermiddag werden bij de muzieklessen voor groep 5 en 6, dan eindelijk de plastic instrumenten uitgedeeld en tot grote verbazing van de kinderen hadden deze mooie felle kleuren. De kinderen waren heel gespannen toen ze binnenkwamen en deze spanning werd behoorlijk opgebouwd. Eerst was er een filmpje over de trompetten en trombones en legde juffrouw Ria hier wat over uit. Dat viel al erg in de smaak!!

Het ongeduld groeide en de kinderen konden niet meer wachten. Dus toen de instrumenten werden uitgedeeld waren ze helemaal niet meer te houden. Wat een herrie in de klas! Een beetje extra geduld was nog nodig, want een plastic trombone zit niet zomaar op de juiste manier in elkaar. En hoe houd je zo’n ding vast?!? Met de trompetten ging dat gelukkig allemaal wat soepeler. Het was maar goed dat juffrouw Ria vandaag hulp had van Marianne, die zelf trombone speelt bij Amuzant. Samen hadden ze het snel voor elkaar dat ieder kind een instrument had waar ze op konden spelen, dus vingers in de oren en blazen maar….! Het lukte iedereen om goed geluid uit het instrument te krijgen.

De komende weken leren de kinderen nog meer over deze mooie instrumenten en leren hier op spelen. De trompetten en trombones mogen ze ook mee naar huis nemen om te oefenen en aan papa, mama, broer en zus te laten horen wat ze geleerd hebben.

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.