Blaasmuziek op school, plezier in de klas

Dinsdag 14 december 2010 werd er door een aantal leden van AMUZANT een bezoek gebracht aan de Petrusschool. Samen met meneer Leen, de muziekdocent, werd er deze morgen veel aandacht besteed aan de houtinstrumenten. De dwarsfluit, de hobo, de fagot de klarinet, basklarinet en de saxofoons werden uitgelegd aan de kinderen. Eén voor een lieten de leden van AMUZANT hun instrument horen en legde meneer Leen op enthousiaste wijze uit hoe ze werkten.

Hij liet de instrumenten zien en rondgaan. Vertelde over de rietjes die er op zitten en waar je bij de muziek door moet blazen en niet moet zuigen zoals bij een glas limonade. Ook had hij hele leuke verhalen over waar de instrumenten vandaan kwamen en wie ze had bedacht. De uitleg werd afgewisseld door vragen aan de kinderen maar ook door de kinderen. Natuurlijk bliezen de muzikanten enkele vierstemmige kerstliederen. Hierbij kon spelenderwijs worden uitgelegd dat er verschillende partijen te horen zijn. Van de 1e tot en met de 4e stem. Dat goed samenspelen en naar elkaar luisteren daar heel belangrijk bij zijn kon zo worden gedemonstreerd. De morgen werd afgesloten met het samen spelen en zingen van Stille Nacht. De blazers werden daarbij aangevuld door meneer Leen op de accordeon, dat in feite ook een blaasinstrument is. De leerlingen van groep 5 genoten met volle teugen en ze deden enthousiast mee. Na afloop mochten ze zelf proberen om geluid uit de instrumenten te halen. Ze bliezen hun longen stuk en ook juf Susan liet horen dat zij het spelen op de klarinet nog niet verleerd was.

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.