Amuzant van Harmonie- naar Showorkest

Dit jaar heeft Amuzant het prachtige It’s a Kind of Magic! concert gegeven, de kranten hebben er vol van gestaan, andere harmonieverenigingen waren erg onder de indruk. De vereniging wil meer gaan samenwerken met anderen, om zo de uitvoeringen te verbreden met andere instrumenten en met zang.

Doel

Amuzant wil in mei 2022 weer een gigantisch concert geven. De vereniging gaat een showorkest opbouwen dat heel divers, met verschillende instrumenten, en met zang, populaire muziek gaat maken. Voor het zover is worden er verschillende uitvoeringen gegeven bij bijvoorbeeld de Gebrande Waateren, op het podium van de Zomerfeesten Hengevelde, in samenwerking met anderen. Dat kan in een samenwerkingsverband zijn met andere orkesten en/of bandjes en zangroepen of de Hengeveldse revue. Ook zullen er mensen aangetrokken worden die verstand hebben van techniek rondom zo’n concert en die hen daarin ook kunnen ondersteunen. Amuzant wordt een toeleverancier van leuke populaire muziek in Hengevelde. Daarmee wil de vereniging ook een springplank zijn voor met name de jeugd.

Jeugd

Instroom van jongeren is er al: er is een grote groep leerlingen die zeker zal doorstromen naar een instrument. Het zal wat tijd vergen, maar het begin is er! De jeugd moet weer plezier beleven aan muziek en gewoon bij Amuzant willen horen. Muziek moet een wezenlijk onderdeel van ieders leven zijn! Muziek maken geeft zoveel voldoening! En nog veel meer: volgens hersenwetenschapper Erik Scherder is muziek bijna onmisbaar in de opvoeding, het is goed voor allerlei zaken in je leven en vooral voor je empathisch vermogen. Van de vorig jaar overleden dirigent Kurt Masur stamt de uitspraak: ‘Voor iedere muziekdocent die je ontslaat, moet je honderd politieagenten aannemen’. Dat beaamde Scherder volmondig.

Dirigent

Om zo’n vernieuwingsproces handen en voeten te geven (bijna letterlijk) is een aanstekelijke, creatieve dirigent nodig. Die nieuwe dirigent is gevonden: Vincent Pollemans uit Goor. Hij wordt de spil van het geheel, een dynamische jonge dirigent, die er heel veel zin in heeft. Hij zal begin november op de dinsdagavond de repetities gaan leiden. 26 Oktober heeft Pollemans zijn openbaar afstudeerconcert gegeven in de Reggehof. Momenteel dirigeert hij meerdere harmonieorkesten, speelt zelf in een popband en is leraar muziek aan het Twickelcollege. Pollemans vindt het heerlijk om de uitdaging aan te gaan om op een andere manier naar muziek maken te kijken en dus ook uit te voeren en ten gehore te brengen aan het publiek. Nieuwe samenstellingen, nieuwe geluiden. Amuzant hoopt en verwacht dat de combinatie van dynamische jonge dirigent en het nieuwe concept een enorme aantrekkingskracht gaat uitoefenen op de jeugd van Hengevelde.

Repetities

Voor belangstellenden is er uiteraard de mogelijkheid geheel vrijblijvend een keer te komen kijken of mee te doen met een repetitie. Ook kunt u een proeftijd van een maand gratis meedoen.

Meld je nu aan via de onze website www.amuzant.nl.

(Tekst: Marianne Elferink, oktober 2019)

 

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.