Alle ingrediënten aanwezig voor een geslaagd muzikaal ontbijt!

Lekkere broodjes met ham, kaas of nutella, roerei en gekookte eieren, koffie en thee, chocolademelk en ranja. Dat was slechts een gedeelte van de ingrediënten voor het muzikaal ontbijt van Amuzant vanochtend. Een ander ingrediënt was een groot aantal jonge, muzikale talenten uit Hengevelde. Alleen, samen met hun muziekleraar of in een orkest traden deze geweldige muzikanten op. Dit voor het laatste ingrediënt voor een zeer geslaagde ochtend, namelijk het publiek dat in grote getalen was komen luisteren naar deze jonge talenten. De zaal bij Varenbrink was bijna te klein. ‘Het was echt helemaal super vertellen Rudi Spijkerman en Erna Rupert, namens de jeugdcommissie. We wilden een keer een andere invulling geven aan onze jaarlijkse voorspeelochtend en kwamen op het idee van een gezellig ontbijt tijdens de muzikale optredens. Verder zijn we erg blij met de samenwerking met Lennard Kiezenbrink, die gitaarles geeft en ook met zijn leerlingen op heeft getreden.’

Het publiek werd bij de deur welkom geheten door de leerlingen van groep 5 en 6 met hun felgekleurde kunststofinstrumenten. Hiermee werd er al een klein tipje van de sluier gelicht van wat het publiek allemaal te wachten stond. De optredens waren erg veelzijdig. Er traden kinderen op die al jaren een instrument spelen, maar ook die nog maar een paar maanden les hebben. De drumband trapte af en zorgde ervoor dat iedereen meteen goed wakker was. Daarna waren er optredens op trompet, dwarsfluit, klarinet, gitaar en saxofoon. Sommige muzikanten speelden in duo’s of werden begeleid door hun muziekdocent. Ook waren er solo-optredens. Zo verraste Youri ten Dam het publiek door het nummer Oerend hard van Normaal te zingen terwijl hij zichzelf begeleidde op gitaar. Het publiek reageerde meteen en de kleinste kinderen in het publiek dansten vrolijk mee. Hoe zenuwachtig sommige kinderen ook waren, ze hielden zich trots staande en namen het harde applaus graag in ontvangst. En hard geapplaudisseerd werd er door de ouders, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes in het publiek.

Er waren meer kinderen die voor het eerst voor publiek optraden, maar het orkest Kunst(s)Tof had zijn allereerste optreden ooit. Het kleurrijke orkest met kunststof instrumenten deed het publiek versteld staan. Veelgehoorde opmerkingen waren, ‘wat knap dat ze er zo’n mooi geluid uit krijgen’ en ‘wat leuk dat ze in zo’n korte tijd al zoveel hebben geleerd’. Kunst(s)Tof begon met een liedje op blokfluit. Iets wat volgens juffrouw Ria erg knap was, omdat ze dat instrument al heel lang niet meer gespeeld hebben. ‘Niet alle vingers zaten op de juiste gaatjes, maar het liedje (Mary had a little lamb) was toch goed herkenbaar. En daar gaat het om.’, aldus Ria. Na de blokfluiten ging het orkest verder op trompetten en trombones. Om het publiek mee te nemen naar waar ze begonnen zijn, vroeg Ria de kinderen om te laten horen hoe het klonk toen ze voor het eerst op de instrumenten speelden. Dat moet een behoorlijk lawaai zijn geweest de eerste les. Nu na 8 weken zijn er al echte melodieën en verschillende toonhoogtes te herkennen. Ria legde de volle zaal van alles uit over de instrumenten en het orkest liet graag horen wat zij bedoelde. Het enthousiasme was goed te zien bij de jonge muzikanten.

Aan het einde van de ochtend was er nog een loterij waarbij de kinderen een leuke prijs konden winnen. De lootjes werden getrokken door Harry Scholten die Amuzant namens de gemeente had uitgenodigd. Leonie Assink van eetsalon Leo’s had 10 bekers beschikbaar gesteld die de prijswinnaars konden laten vullen met ijs.

De jeugdcommissie kijkt terug op een zeer geslaagde ochtend en bedankt alle sponsoren die het muzikaal ontbijt mogelijk hebben gemaakt. Bakkerij Nollen voor de broodjes, Twenteland eieren voor de eieren, Kaasboerderij Keuper voor de kaas, slagerij Brummelhuis voor de ham, Leo’s voor de ijsbekers en supermarkt Coop voor de overige boodschappen. Ook het publiek bedankt voor jullie komst en leuke reacties.

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.