Actualiteiten en nieuwtjes

Oudejaarsdag zullen de leden van muziekvereniging Amuzant vanaf 10 uur weer aan de deur komen voor de jaarlijkse oliebollenactie. Bakkerij Nollen zal de vereniging nog meer steunen dan andere jaren. Nollen bakt nu appelbeignets voor Amuzant en u zult dus de vertrouwde appelflappen van Amuzant niet meer terugzien. Het wordt een beignet van bladerdeeg, gevuld met appel, afgestreken met boter en daarna door de kaneelsuiker gehaald. Erg lekker!

De prijzen voor de oliebollen zijn gelijk aan die bij bakker Nollen zelf. 10 Oliebollen voor € 8,50, waarbij u de elfde bol gratis krijgt. De appelbeignets gaan per zakje van 4 stuks voor € 5,80. Mocht u de venters van Amuzant gemist hebben: er zal bij de kerk ook een kraampje staan waar u de bollen en beignets alsnog kunt kopen.

De leden van Amuzant danken u alvast hartelijk voor uw bijdrage!

Met de klanken van ons zomerconcert nog in de oren, is het muziekseizoen 2017 alweer bijna ten einde. We kijken terug op een seizoen waarin veel nieuwe dingen op touw zijn gezet en we met Amuzant 4.0 het vizier gericht hebben op de toekomst.

Het meest succesvolle van dit seizoen is toch wel het orkest Kunst(s)Tof, dat is ontstaan uit de muzieklessen die dit schooljaar op de basisschool gegeven zijn. Maar liefst 17 kinderen uit groep 5 en 6 hebben deze lessen met veel plezier gevolgd. Juffrouw Ria heeft met haar onvoorwaardelijke enthousiasme de kinderen meegenomen in de wonderlijke wereld die muziek heet. Naast algemene muzikale vorming zoals noten en ritmes leren lezen, zelf muziek schrijven en samenspel, hebben ze op maar liefst vijf instrumenten gespeeld. Er werd begonnen op blokfluit en daarna verder op trombone, trompet, klarinet en dwarsfluit. Ook het slagwerk is ruimschoots aan de orde gekomen. Eind juni heeft er een evaluatie plaatsgevonden met de ouders van de kinderen. Het is goed te horen dat de reacties erg positief zijn en 10 kinderen hebben zich zelfs al opgegeven voor muzieklessen in het nieuwe schooljaar! Hier zijn we natuurlijk erg blij mee.

De muzieklessen en het orkest Kunst(s)Tof zullen volgend jaar zeker een vervolg krijgen.

Voor alle kinderen in Hengevelde hebben we een eenmalige aanbieding. Meld je nu aan voor muzieklessen en betaal het eerste jaar slechts € 100! Dit is inclusief lidmaatschap van de muziekvereniging. Vanaf aankomend seizoen is het aanbod muziekinstrumenten uitgebreid en kun je naast blaasinstrumenten ook andere instrumenten leren spelen via Amuzant. Wil je bijvoorbeeld keyboard of piano leren spelen, dan kun je ook bij Amuzant terecht. Informeer naar de mogelijkheden via info@amuzant.nl.

Na afgelopen weekend op de feestweide te hebben genoten van allerlei verschillende artiesten is het op zaterdag 8 juli tijd voor onze eigen Hengeveldse artiesten. Ze treden dan op tijdens het zomerconcert dat Amuzant houdt onder HET op het marktplein. Alle geledingen van de muziekvereniging treden op.

“We hadden al beloofd dat we meer zouden laten horen van Kunst(s)Tof en ondertussen is er niemand meer in Hengevelde die niet weet wie ze zijn, dus bij het zomerconcert betreden ze opnieuw het podium. Dit keer spelen ze samen met het A-orkest en het B-orkest. We verklappen nog niet teveel, maar we kunnen u verzekeren dat u dit niet wilt missen”, aldus Amuzant.

De drumband staat sinds dit jaar onder leiding van Gerrit Kelder en op 8 juli zal blijken dat de drummers en hij hetzelfde ritme hebben en perfect bij elkaar passen. Tijd om te dansen is het als het B-orkest ten tonele verschijnt. In de muziekstukken die zij spelen zitten verschillende dansen verwerkt. “We laten dus een stukje dansvloer vrij voor het publiek.”

Het A-orkest speelt nummers van grote sterren als Boudewijn de Groot, Ray Charles, Joe Cocker en Amy Winehouse. Muziek die eigenlijk geen verdere uitleg behoeft. Dat er veel muzikaal talent is in Hengevelde, blijkt wel uit de jamsessies die iedere twee weken gehouden worden. Jeugd van verschillende leeftijden schrijft zelf muziek en leren het samen spelen. Ook zij zijn klaar voor het zomerconcert.

Kom zaterdag 8 juli om 19.00 uur naar HET op het marktplein en laat je muzikaal verrassen. Varenbrink is aanwezig met een barretje, dus ook voor de drankjes wordt gezorgd.

Lekkere broodjes met ham, kaas of nutella, roerei en gekookte eieren, koffie en thee, chocolademelk en ranja. Dat was slechts een gedeelte van de ingrediënten voor het muzikaal ontbijt van Amuzant vanochtend. Een ander ingrediënt was een groot aantal jonge, muzikale talenten uit Hengevelde. Alleen, samen met hun muziekleraar of in een orkest traden deze geweldige muzikanten op. Dit voor het laatste ingrediënt voor een zeer geslaagde ochtend, namelijk het publiek dat in grote getalen was komen luisteren naar deze jonge talenten. De zaal bij Varenbrink was bijna te klein. ‘Het was echt helemaal super vertellen Rudi Spijkerman en Erna Rupert, namens de jeugdcommissie. We wilden een keer een andere invulling geven aan onze jaarlijkse voorspeelochtend en kwamen op het idee van een gezellig ontbijt tijdens de muzikale optredens. Verder zijn we erg blij met de samenwerking met Lennard Kiezenbrink, die gitaarles geeft en ook met zijn leerlingen op heeft getreden.’

Het publiek werd bij de deur welkom geheten door de leerlingen van groep 5 en 6 met hun felgekleurde kunststofinstrumenten. Hiermee werd er al een klein tipje van de sluier gelicht van wat het publiek allemaal te wachten stond. De optredens waren erg veelzijdig. Er traden kinderen op die al jaren een instrument spelen, maar ook die nog maar een paar maanden les hebben. De drumband trapte af en zorgde ervoor dat iedereen meteen goed wakker was. Daarna waren er optredens op trompet, dwarsfluit, klarinet, gitaar en saxofoon. Sommige muzikanten speelden in duo’s of werden begeleid door hun muziekdocent. Ook waren er solo-optredens. Zo verraste Youri ten Dam het publiek door het nummer Oerend hard van Normaal te zingen terwijl hij zichzelf begeleidde op gitaar. Het publiek reageerde meteen en de kleinste kinderen in het publiek dansten vrolijk mee. Hoe zenuwachtig sommige kinderen ook waren, ze hielden zich trots staande en namen het harde applaus graag in ontvangst. En hard geapplaudisseerd werd er door de ouders, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes in het publiek.

Er waren meer kinderen die voor het eerst voor publiek optraden, maar het orkest Kunst(s)Tof had zijn allereerste optreden ooit. Het kleurrijke orkest met kunststof instrumenten deed het publiek versteld staan. Veelgehoorde opmerkingen waren, ‘wat knap dat ze er zo’n mooi geluid uit krijgen’ en ‘wat leuk dat ze in zo’n korte tijd al zoveel hebben geleerd’. Kunst(s)Tof begon met een liedje op blokfluit. Iets wat volgens juffrouw Ria erg knap was, omdat ze dat instrument al heel lang niet meer gespeeld hebben. ‘Niet alle vingers zaten op de juiste gaatjes, maar het liedje (Mary had a little lamb) was toch goed herkenbaar. En daar gaat het om.’, aldus Ria. Na de blokfluiten ging het orkest verder op trompetten en trombones. Om het publiek mee te nemen naar waar ze begonnen zijn, vroeg Ria de kinderen om te laten horen hoe het klonk toen ze voor het eerst op de instrumenten speelden. Dat moet een behoorlijk lawaai zijn geweest de eerste les. Nu na 8 weken zijn er al echte melodieën en verschillende toonhoogtes te herkennen. Ria legde de volle zaal van alles uit over de instrumenten en het orkest liet graag horen wat zij bedoelde. Het enthousiasme was goed te zien bij de jonge muzikanten.

Aan het einde van de ochtend was er nog een loterij waarbij de kinderen een leuke prijs konden winnen. De lootjes werden getrokken door Harry Scholten die Amuzant namens de gemeente had uitgenodigd. Leonie Assink van eetsalon Leo’s had 10 bekers beschikbaar gesteld die de prijswinnaars konden laten vullen met ijs.

De jeugdcommissie kijkt terug op een zeer geslaagde ochtend en bedankt alle sponsoren die het muzikaal ontbijt mogelijk hebben gemaakt. Bakkerij Nollen voor de broodjes, Twenteland eieren voor de eieren, Kaasboerderij Keuper voor de kaas, slagerij Brummelhuis voor de ham, Leo’s voor de ijsbekers en supermarkt Coop voor de overige boodschappen. Ook het publiek bedankt voor jullie komst en leuke reacties.

Tijdens de algemene ledenvergadering van Amuzant werd Rob Kuipers voorgedragen als nieuwe voorzitter van de muziekvereniging. De leden stemde hier unaniem mee in. ‘Sinds het aftreden van Annemiek Luttikhold afgelopen jaar zaten we zonder voorzitter. We zijn dan ook erg blij dat we in Rob de juiste persoon hebben gevonden om de vereniging te leiden’, aldus Amuzant.

Naast Rob zijn ook Thijs Rupert, Ellis Wolbers en Thera Pigge nieuwe aanwinsten voor het bestuur. Samen met Erna Rupert, vormen ze de nieuwe leiding van de muziekvereniging. Moniek Mentink en Patricia Groothuis leggen aan het einde van het seizoen hun bestuurstaken neer en zullen de komende tijd hun taken overdragen aan de nieuwe bestuursleden.

Amuzant kijkt positief naar de toekomst en is druk bezig met plannen daarvoor. De gratis muzieklessen op de basisschool die sinds oktober gegeven worden zijn daarin een eerste belangrijke stap. Muziek brengt plezier, spreekt je creativiteit aan, helpt je luistervaardigheid te ontwikkelen en je fantasie en verbeelding te gebruiken. Hoe mooi is het dat Amuzant in Hengevelde die kans kan bieden. Rob kan hier zelf over meepraten. ‘Mijn kinderen hebben alle vier bij Amuzant gespeeld en ik heb gezien hoeveel plezier zij daarin hadden. Dit moet iedere kind kunnen doen en ik vind het dan ook belangrijk dat we muziekonderwijs in Hengevelde laagdrempelig kunnen houden en dat iedereen op zijn of haar manier muziek kan maken. Kijk maar eens naar de bandjes die we in Hengevelde hebben en anderen die van muziek maken hun beroep hebben gemaakt. Stuk voor stuk muzikanten die via Amuzant met muziek in aanraking zijn gekomen.’ De komende tijd worden er meer nieuwe plannen uitgewerkt.

Benieuwd naar het resultaat van de muzieklessen op de basisschool? Kom dan zondag 2 april om 11.00 uur luisteren tijdens het Muzikaal ontbijt bij Varenbrink. Het orkest ‘Kunst(s)tof’, met vele kleurrijke instrumenten zal deze ochtend optreden. Net als verschillende solisten en dansgroepjes.

Tijdens de algemene ledenvergadering van Amuzant gisteravond werden Thera Pigge en Moniek Mentink gehuldigd vanwege hun 25-jarig lidmaatschap bij de vereniging. Zij ontvingen het zilveren insigne met een oorkonde van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) uitgereikt door het bestuur.

Toen haar dochter Lotte muziek ging maken bij Amuzant, werd Thera aangestoken door het muziekvirus en meldde zich ook aan. Ze ging ook klarinet spelen en haalde met dit instrument verschillende diploma’s. Later stapte ze over op de fagot, wat ze nog steeds doet. Thera heeft jarenlang in het bestuur van de vereniging gezeten en onder andere heel wat aan- en afmeldingen verwerkt.

Moniek Mentink ging als kind, samen met haar vriendinnetjes bij de muziek. Ze wilde graag saxofoon, maar omdat dit instrument al bezet was kreeg ze een hoorn. Zo ging dat in die tijd. Na jarenlang hoorn te hebben gespeeld kwam er een mogelijkheid om tenorsaxofoon te gaan spelen, wat ze alweer heel wat jaren doet. Net als Thera heeft Moniek ook in het bestuur gezeten, waar ze het secretariaat voor haar rekening heeft genomen. Ze woont tegenwoordig in Haaksbergen en speelt daar ook al een aantal jaren bij de Haaksbergse Harmonie.

Zondag 2 april organiseren we een gezellig ‘Muzikaal ontbijt’ waarvoor alle kinderen van de basisschool in Hengevelde van harte zijn uitgenodigd.

Je kunt komen luisteren naar verschillende muzikanten. Van Amuzant zie je het B-orkest, de drumband en ook ‘Kunst(s)tof’ waarin de kinderen uit groep 5 en 6 spelen met hun felgekleurde plastic instrumenten. Verder zullen er solo-optredens of optredens in groepjes zijn van de jeugd van Amuzant. Ook Lennard Kiezenbrink treedt op met zijn gitaarleerlingen.

Naast luisteren mag je ook zelf meedoen. Iedereen die een instrument speelt of als je zangles hebt of dansles (streetdance, hiphop, ballet) mag je iets instuderen en dit op het podium laten zien of horen. Dit mag je alleen of samen met een vriendje of vriendinnetje doen. Alles mag als het maar met muziek te maken heeft.

Een ochtend met veel muziek dus. Om het helemaal af te maken hebben we een lekker ontbijt geregeld. Tijdens de optredens zijn er voor iedereen broodjes, eieren en nog veel meer lekkers. Het ‘Muzikaal ontbijt’ wordt gehouden op zondag 2 april om 11.00 uur bij Varenbrink. Wil je meedoen aan het ‘Muzikaal ontbijt’, geef je dan op door een mailtje te sturen naar info@amuzant.nl . Zet daarin je naam en leeftijd en wat je wil gaan doen. Dus met welk instrument je meedoet of dat je gaat zingen of dansen. Opgeven kan tot 28 februari.

Euhm…………. groene en gele wat? Ja je leest het goed, groene en gele trompetten en trombones. En rode en blauwe ook trouwens.

Gistermiddag werden bij de muzieklessen voor groep 5 en 6, dan eindelijk de plastic instrumenten uitgedeeld en tot grote verbazing van de kinderen hadden deze mooie felle kleuren. De kinderen waren heel gespannen toen ze binnenkwamen en deze spanning werd behoorlijk opgebouwd. Eerst was er een filmpje over de trompetten en trombones en legde juffrouw Ria hier wat over uit. Dat viel al erg in de smaak!!

Het ongeduld groeide en de kinderen konden niet meer wachten. Dus toen de instrumenten werden uitgedeeld waren ze helemaal niet meer te houden. Wat een herrie in de klas! Een beetje extra geduld was nog nodig, want een plastic trombone zit niet zomaar op de juiste manier in elkaar. En hoe houd je zo’n ding vast?!? Met de trompetten ging dat gelukkig allemaal wat soepeler. Het was maar goed dat juffrouw Ria vandaag hulp had van Marianne, die zelf trombone speelt bij Amuzant. Samen hadden ze het snel voor elkaar dat ieder kind een instrument had waar ze op konden spelen, dus vingers in de oren en blazen maar….! Het lukte iedereen om goed geluid uit het instrument te krijgen.

De komende weken leren de kinderen nog meer over deze mooie instrumenten en leren hier op spelen. De trompetten en trombones mogen ze ook mee naar huis nemen om te oefenen en aan papa, mama, broer en zus te laten horen wat ze geleerd hebben.

Het jaar is bijna weer ten einde en met de jaarwisseling voor de deur, breekt er weer een drukke tijd aan, want bij oudejaarsdag hoort onze oliebollenactie. Op 31 december komen onze leden ’s ochtends vanaf 10.00 uur aan de deur om overheerlijke oliebollen en appelbeignets te verkopen. De opbrengst van de oliebollenactie komt ten goede aan de vereniging. Onze leden gemist? Op oudejaarsdag kun je tijdens openingstijden ook terecht bij bakkerij Nollen.


Notice: Undefined index: cookiesAccepted in /home/amuzant/amuzant.nl/wordpress/wp-content/themes/default/footer.php on line 17

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.