Concerten

Music Around the World

Muziekvereniging Amuzant in combinatie met zangvereniging MiXX en de band Don’t Shoot, een wervelende combinatie! Het eerste concert in Kulturhus de Marke. Het werd een reis rond de wereld met muziek uit vele landen; van Oostenrijk naar Amerika en van Italië naar Afrika. Uitbundige muziek als Klezmer uit Israel en ingetogen koormuziek uit Engeland. Vele muziekstijlen kwamen voorbij, onder begeleiding van dirigenten Stefan Blaak, Monique Kokkeler en Yannick Bergevoet. De muziekstukken werden op een megagroot scherm geïntroduceerd door de kapitein van het schip, waarmee deze muzikale reis werd gemaakt. Alles met als motto ”muziek is een wereldtaal”.

“Echt super zoals dat geluid hier achter in de zaal tot je komt! De akoestiek van deze sporthal is eigenlijk best wel goed.” aldus één van de aanwezigen. In samenwerking met So Nice van Brian Kuipers die het licht en geluid verzorgde, is maar weer eens gebleken waar een klein dorp groot kan zijn.

300 bezoekers kochten een ‘vervoersbewijs’ en maakten de muzikale reis samen met muziekvereniging Amuzant. ‘We zijn erg blij en trots dat zoveel mensen de weg naar dit concert hebben weten te vinden. Na maandenlang hard repeteren, bedenken, creëren en organiseren is het mooi om te zien dat er zoveel mensen in de zaal zitten. Aan de reacties te horen, hebben we deze mensen een leuke avond kunnen bezorgen. Daar doen we het uiteindelijk voor.” , aldus Amuzant.

‘Een concert als dit is niet mogelijk zonder steun van verschillende sponsoren. Verschillende ondernemers uit Hengevelde en daar omheen, hebben een financiële bijdrage geleverd aan dit concert.’ Ook een grote sponsor van dit concert is de stichting Vrienden Van Amuzant. Zij steunt Amuzant financieel al 20 jaar bij verschillende activiteiten. Als blijk van waardering kregen zij voorafgaand aan het concert een reclamebanner uitgereikt. ‘De banner houden wij als muziekvereniging in ons bezit en wordt bij iedere activiteit prominent neergezet, zodat iedereen kan hoe blij we zijn met deze ondersteuning.’

Na het concert ging de band Don’t Shoot door tot in de kleine uurtjes. Een feestband pur sang met een breed repertoire!

Over Amuzant

Muziekvereniging Amuzant is opgericht in oktober 1984 en sindsdien hét adres voor muziekeducatie in Hengevelde en omgeving. Naast muzieklessen door gediplomeerde muziekdocenten, staat bij Amuzant gezamelijk muziek maken in het middelpunt. Dit is mogelijk in het B-orkest en het A-orkest. Met verschillende muzikale activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden draagt Amuzant bij aan een muzikaal Hengevelde en biedt daarmee jong en oud de mogelijkheid om kennis te maken met het spelen van een instrument.

Contact

Amuzant

Secretariaat:
Bekkampstraat 24,
7496 AJ Hengevelde

E-mail: info@amuzant.nl

© 2017 Amuzant. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken