Nieuws

Jubilea onderscheiden op algemene ledenvergadering

Tijdens de algemene ledenvergadering van Amuzant gisteravond werden Thera Pigge en Moniek Mentink gehuldigd vanwege hun 25-jarig lidmaatschap bij de vereniging. Zij ontvingen het zilveren insigne met een oorkonde van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) uitgereikt door het bestuur.

Toen haar dochter Lotte muziek ging maken bij Amuzant, werd Thera aangestoken door het muziekvirus en meldde zich ook aan. Ze ging ook klarinet spelen en haalde met dit instrument verschillende diploma’s. Later stapte ze over op de fagot, wat ze nog steeds doet. Thera heeft jarenlang in het bestuur van de vereniging gezeten en onder andere heel wat aan- en afmeldingen verwerkt.

Moniek Mentink ging als kind, samen met haar vriendinnetjes bij de muziek. Ze wilde graag saxofoon, maar omdat dit instrument

al bezet was kreeg ze een hoorn. Zo ging dat in die tijd. Na jarenlang hoorn te hebben gespeeld kwam er een mogelijkheid om tenorsaxofoon te gaan spelen, wat ze alweer heel wat jaren doet. Net als Thera heeft Moniek ook in het bestuur gezeten, waar ze het secretariaat voor haar rekening heeft genomen. Ze woont tegenwoordig in Haaksbergen en speelt daar ook al een aantal jaren bij de Haaksbergse Harmonie.

Over Amuzant

Muziekvereniging Amuzant is opgericht in oktober 1984 en sindsdien hét adres voor muziekeducatie in Hengevelde en omgeving. Naast muzieklessen door gediplomeerde muziekdocenten, staat bij Amuzant gezamelijk muziek maken in het middelpunt. Dit is mogelijk in het B-orkest en het A-orkest. Met verschillende muzikale activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden draagt Amuzant bij aan een muzikaal Hengevelde en biedt daarmee jong en oud de mogelijkheid om kennis te maken met het spelen van een instrument.

Contact

Amuzant

Secretariaat:
Bekkampstraat 24,
7496 AJ Hengevelde

E-mail: info@amuzant.nl

© 2017 Amuzant. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken