Historie

Previous Next

Historie

Muziekvereniging Amuzant is opgericht op 22 oktober 1984. Het eerste jaar wordt het orkest gedirigeerd door Henk Bergevoet en in 1986 neemt Carl Wittrock het stokje van hem over. In de huidige samenstelling van 17 muzikanten vindt onder leiding van hem op 5 oktober 1986 het eerste concert plaats. In dit jaar wordt ook gestart met de nog steeds welbekende oliebollenactie op 31 december.

In de volgende jaren laat Amuzant in de Hengeveldse gemeenschap steeds meer van zich horen. Er wordt meegelopen in de Sinterklaasoptocht, palmpasenoptocht en gespeeld bij het Vlaghijsen op koninginnedag en tijdens Dodenherdenking. Ondertussen groeit het ledenaantal. Al gauw is het vaste prik om ieder voor- en najaar een concert te geven. Naast het ‘grote’ orkest is er ondertussen ook een leerlingenorkest een drumband en een blaaskapel ontstaan. Hiermee speelt Amuzant steevast tijdens de sleuteloverhandiging op het gemeentehuis met carnaval.

Er wordt meerdere keren meegedaan aan concoursen. In totaal wordt hier vier keer een eerste prijs behaald en drie keer zelfs een eerste prijs met promotie. Ook het leerlingenorkest weet drie keer over een mooie prestatie neer te zetten tijdens concoursen.

Ook worden er in de loop der jaren verschillende themaconcerten gegeven in de Marke. Thema’s waren onder andere: Amuzing Pop, Amuzing Christmas, Amuzing Musical, Amuzing movies en Amuzing Television.

In 2005 wordt het dirigeerstokje overgenomen door Robin Loff. Hij staat in totaal twee jaar voor het orkest en draagt in 2007 het stokje over aan Stefan Blaak, die in 2015 het stokje overdraagt aan Willy Beudel.

Over Amuzant

Muziekvereniging Amuzant is opgericht in oktober 1984 en sindsdien hét adres voor muziekeducatie in Hengevelde en omgeving. Naast muzieklessen door gediplomeerde muziekdocenten, staat bij Amuzant gezamelijk muziek maken in het middelpunt. Dit is mogelijk in het B-orkest en het A-orkest. Met verschillende muzikale activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden draagt Amuzant bij aan een muzikaal Hengevelde en biedt daarmee jong en oud de mogelijkheid om kennis te maken met het spelen van een instrument.

Contact

Amuzant

Secretariaat:
Bekkampstraat 24,
7496 AJ Hengevelde

E-mail: info@amuzant.nl

© 2017 Amuzant. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken